הצהרת נגישות

חברת ”רמות בעיר בע”מ“

מצב תאימות

אנו מאמינים בכל ליבנו שהאינטרנט צריך להיות זמין ונגיש לכל אחד ואחת, ואנו מחויבים לספק אתר אינטרנט שנגיש לקהל הרחב ביותר האפשרי, ללא תלות ביכולת.

על מנת לעמוד במטרה זו, אנו שואפים לעמוד ככל האפשר בהנחיות לנגישות תכנים באינטרנט (WCAG 2.1) של איגוד הרשת העולמית (W3C) ברמה AA. הנחיות אלו מסבירות כיצד להפוך תוכן אינטרנט לנגיש לאנשים עם מגוון רחב של מוגבלויות. עמידה בהנחיות אלו מסייעת לנו להבטיח שהאתר נגיש לאנשים עיוורים, אנשים עם מוגבלויות מוטוריות, לקויות ראייה, מוגבלויות קוגניטיביות ועוד.

אתר זה עושה שימוש בטכנולוגיות שונות שמטרתן להבטיח נגישות מרבית בכל עת. אנו משתמשים בממשק נגישות שמאפשר לאנשים עם מוגבלויות מסוימות להתאים את ממשק המשתמש (UI) ועיצוב האתר לצורכיהם האישיים.

בנוסף, האתר עושה שימוש ביישום מבוסס בינה מלאכותית שפועל ברקע ומשפר באופן מתמיד את רמת הנגישות שלו. יישום זה מתקן את קוד ה-HTML של האתר, מתאים את תפקודו והתנהגותו לקוראי מסך שמשמשים אנשים עיוורים, ולתפקוד באמצעות מקלדת עבור אנשים עם מוגבלויות מוטוריות.

אם ברצונכם ליצור קשר עם בעל האתר, אנא השתמשו בכתובת הדוא”ל הבאה: [email protected]

ניווט באמצעות קורא מסך ומקלדת

האתר שלנו מיישם את טכניקת ARIA (Accessible Rich Internet Applications) יחד עם שינויים התנהגותיים שונים, כדי להבטיח שמשתמשים עיוורים המשתמשים בקוראי מסך יוכלו לקרוא, להבין וליהנות מהפונקציות של האתר. כאשר משתמש עם קורא מסך נכנס לאתר, הוא מקבל מיד הודעה המציעה לו להפעיל את פרופיל קורא המסך, כך שיוכל לגלוש ולהשתמש באתר ביעילות. להלן האופן שבו האתר שלנו תומך בדרישות החשובות ביותר עבור קוראי מסך:

אופטימיזציה לקוראי מסך

אנו מפעילים תהליך שלומד את מרכיבי האתר מקצה לקצה, כדי להבטיח תאימות מתמשכת, גם כאשר האתר מתעדכן. בתהליך זה, אנו מספקים לקוראי המסך נתונים משמעותיים באמצעות קבוצת תכונות ARIA לדוגמה:

  • תוויות מדויקות עבור טפסים.
  • תיאורים עבור סמלים לחיצים (כגון סמלי מדיה חברתית, סמל חיפוש, עגלת קניות ועוד).
  • הנחיות אימות עבור שדות טופס.
  • תפקידים של רכיבים כמו כפתורים, תפריטים, דיאלוגים מודאליים (חלונות קופצים) ועוד.

בנוסף, תהליך הרקע סורק את כל תמונות האתר ומספק תיאור מדויק ומשמעותי המבוסס על זיהוי אובייקטים בתמונה כתיאור ALT (טקסט חלופי) לתמונות שאינן מתוארות. הוא גם מסוגל לחלץ טקסטים המוטמעים בתוך תמונה באמצעות טכנולוגיית) OCR זיהוי תווים אופטי).
כדי להפעיל התאמות עבור קוראי מסך בכל זמן, המשתמשים רק צריכים ללחוץ על צירוף המקלדת Alt+1. משתמשי קוראי מסך מקבלים גם הודעות אוטומטיות בכדי להפעיל את מצב קורא המסך עם כניסתם לאתר.

התאמות אלו תואמות לקוראי מסך פופולריים כגון JAWS, NVDA, VoiceOver ו-TalkBack.

אופטימיזציה לניווט באמצעות מקלדת

תהליך הרקע מתאים את קוד ה HTML- של האתר ומוסיף התנהגויות שונות באמצעות JavaScript כדי להפוך את האתר לתפעולי באמצעות מקלדת. זה כולל:

  • ניווט באתר באמצעות המקשים- Tab וShift+Tab.
  • תפעול תפריטים נפתחים באמצעות מקשי החיצים.
  • סגירת תפריטים באמצעות מקש Esc.
  • הפעלת כפתורים וקישורים באמצעות מקש Enter.
  • ניווט בין אלמנטים של רדיו ותיבות סימון באמצעות מקשי החיצים ומילוי באמצעות Spacebar או Enter.

בנוסף, משתמשי מקלדת יכולים למצוא תפריטי דילוג תוכן הזמינים בכל עת על ידי לחיצה על Alt+2 או כאלמנט הראשון באתר בזמן ניווט באמצעות מקלדת. תהליך הרקע גם מטפל בחלונות קופצים (Popups) על ידי העברת המיקוד של המקלדת לחלונות אלו ברגע שהם מופיעים, ומונע מהמיקוד לסטות מחוץ לחלון.

משתמשים יכולים גם להשתמש בקיצורי מקלדת כמו:

  • “M” (תפריטים)
  • “H” (כותרות)
  • “F” (טפסים)
  • “B”(כפתורים)
  • “G” (גרפיקה)

כדי לעבור במהירות לאלמנטים ספציפיים באתר.

פרופילי נגישות הנתמכים באתר שלנו

  1. פרופיל בטוח לאפילפסיה: פרופיל זה מאפשר לאנשים עם אפילפסיה להשתמש באתר בבטחה על ידי ביטול הסיכון להתקפים הנגרמים מאנימציות מהבהבות או צבעים מסוכנים.
  2. פרופיל ללקויי ראייה: פרופיל זה מתאים את האתר כך שיהיה נגיש לרוב סוגי לקויות הראייה, כגון ירידה בחדות הראייה, ראיית מנהרה, קטרקט, גלאוקומה ועוד.
  3. פרופיל למוגבלויות קוגניטיביות: פרופיל זה מספק תכונות סיוע שונות המיועדות לעזור לאנשים עם מוגבלויות קוגניטיביות, כגון אוטיזם, דיסלקציה ,CVA (שבץ) ועוד, להתמקד בקלות רבה יותר ברכיבים החיוניים של האתר.
  4. פרופיל ידידותי ל-ADHD פרופיל זה מפחית באופן משמעותי הסחות דעת ורעש חזותי כדי לעזור לאנשים עם ADHD והפרעות נוירו-התפתחותיות לגלוש, לקרוא ולהתמקד ברכיבים החיוניים של האתר בצורה נוחה יותר.
  5. פרופיל למשתמשים עיוורים (קוראי מסך): פרופיל זה מתאים את האתר כך שיהיה תואם לקוראי מסך פופולריים, כמו JAWS, NVDA, VoiceOver, ו-TalkBack. במחשב של המשתמש העיוור מותקן קורא מסך, והאתר מותאם לתפקוד מלא מולו.
  6. פרופיל ניווט במקלדת (למוגבלים מוטורית): פרופיל זה מאפשר לאנשים עם מוגבלות מוטורית להשתמש באתר באמצעות מקלדת בלבד. ניתן להשתמש במקשי Tab, Shift+Tab ו-Enter לניווט ותפעול האתר. בנוסף, משתמשים יכולים להשתמש בקיצורים כמו:
  1. “M” (תפריטים)
  2. “H” (כותרות)
  3. “F” (טפסים)
  4. “B”(כפתורים)
  5. “G” (גרפיקה)

כדי לדלג במהירות לאלמנטים ספציפיים באתר.

התאמות נוספות לממשק משתמש, עיצוב וקריאות

  1. התאמות גופן
    משתמשים יכולים להגדיל ולהקטין את גודל הגופן, לשנות את סוג הגופן (פונט), להתאים מרווחים בין תווים, יישור, גובה שורה ועוד.
  2. התאמות צבעים
    משתמשים יכולים לבחור פרופילים שונים של ניגודיות צבעים, כמו מצב בהיר, כהה, צבעים הפוכים, ומונוכרום. בנוסף, ניתן להחליף את סכמות הצבעים של כותרות, טקסטים ורקעים עם יותר משבע אפשרויות צביעה שונות.
  3. אנימציות
    משתמשים אפילפטיים יכולים לעצור את כל האנימציות הפעילות בלחיצת כפתור. האנימציות הנשלטות כוללות סרטונים, קובצי GIF ומעברי CSS מהבהבים.
  4. הדגשת תוכן
    משתמשים יכולים לבחור להדגיש אלמנטים חיוניים כגון קישורים וכותרות. בנוסף, ניתן להדגיש רק אלמנטים שנמצאים במוקד או נבחרו במעבר עכבר .(hover)
  5. השתקת אודיו
    משתמשים עם מכשירי שמיעה עשויים לחוות כאבי ראש או בעיות אחרות עקב הפעלת אודיו אוטומטית. אפשרות זו מאפשרת למשתמשים להשתיק את כל האודיו באתר באופן מידי.
  6. הפרעות קוגניטיביות
    אנו משתמשים במנוע חיפוש המקושר לוויקיפדיה וויקימילון, שמאפשר לאנשים עם מוגבלויות קוגניטיביות להבין משמעות של ביטויים, ראשי תיבות, סלנג ועוד.
  7. פונקציות נוספות
    משתמשים יכולים לשנות את צבע וגודל סמן העכבר, להפעיל מצב הדפסה, להפעיל מקלדת וירטואלית ועוד מגוון פונקציות.

טכנולוגיות מסייעות ותאימות דפדפנים

אנו שואפים לתמוך בכמה שיותר דפדפנים וטכנולוגיות מסייעות, כך שמשתמשינו יוכלו לבחור את הכלים המתאימים להם ביותר עם כמה שפחות מגבלות. לשם כך, עבדנו קשה מאוד כדי לתמוך בכל המערכות המרכזיות, המהוות מעל 95% משוק המשתמשים, כולל:
Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Opera, Microsoft Edge, קוראי מסך כגון JAWS ו-NVDA, תמיכה הן עבור משתמשי Windows והן עבור משתמשי MAC.

הערות, תגובות ומשוב

למרות מאמצינו הכבירים לאפשר לכל אדם להתאים את האתר לצרכיו, ייתכן שעדיין יש דפים או חלקים שאינם נגישים במלואם, נמצאים בתהליך הפיכה לנגישים, או חסרה להם פתרון טכנולוגי מספק להפיכתם לנגישים. עם זאת, אנו ממשיכים לשפר ללא הרף את הנגישות של האתר, להוסיף, לעדכן ולשדרג את האפשרויות והתכונות שלו, וכן לפתח ולאמץ טכנולוגיות חדשות. כל זאת כדי להגיע לרמת הנגישות האופטימלית בהתאם להתקדמות הטכנולוגית.

אם ברצונכם ליצור קשר עם בעל האתר, אנא השתמשו בכתובת הדוא”ל הבאה: [email protected]

נגישות המשרד

המשרד נמצא ברחוב החלוץ 25, שכונת מורשה, רמת- השרון, בקומת קרקע המוגבהת ע”י כמה מדרגות

המשרד נגיש לכיסאות גלגלים באמצעות רמפה

להשארת פרטים